(bild och recept från mittkok.se)
Men alltså. Kladdkaka och smulpaj. Två himmelsk goda bakverk. Och slår man ihop dem och lägger till äpple så blir det gudomligt.
Äppelkladdkaka
175 g smör
2 172 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
2 äppeln
Smuldeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
Fyllning
5-6 äpplen
1 msk kanel
5 msk strösocker
Gör så här:
1.
Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
2.
Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
3.
Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten
4.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.
5.
Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.
6.
Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
7.
Pudra äppeltäcket med kanel.
8.
Smula över pajdegen.
9.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha).
10.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Mmmm...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar