30.12.17

Snabbt julbröd






1 limpa eller 2 små bröd



375 g grahamsmjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl nötter, valnötter eller hasselnötter
1 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 msk bikarbonat
2 msk mörk sirap
6 dl filmjölk



Gör så här:


1.

Värm ugnen till 160 grader. Smöra två brödformar.


2.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner filen.


3.

Lägg smeten i brödformen och toppa gärna med lite linfrö och pumpakärnor. Grädda brödet i 50 minuter. Jag delade smeten i två brödformar och hade de inne i 40 minuter.


4.

Stjälp upp brödet ur formen och låt kallna på galler.


5.

Servera gärna brödet till julens goda dessertostar.




Inga kommentarer: