16.10.16

Kyckling i jordnötssås och marinerade champinjoner






Oj, vilken god kombination! Hoppa inte över de marinerade champinjonerna, det var supergott tillsammans med kycklingen. 


(Recept och bild från citygrossmatkasse)



4 port.

250 g ris

600 g kycklingfilé
1 tsk flingsalt
2 krm grovmalen svartpeppar

1 gul lök
0,5 msk raps/matolja
1 vitlöksklyfta
2 krm curry
0,5 tsk sambal oelek
0,5 dl grädde
1 dl vatten
3 dl jordnötter

125 g champinjoner
0,5 gurka
2 msk japansk soja
1 msk sweet chili



1.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2.

Strimla kycklingfilén. Krydda med salt och peppar och stek färdig i het stekpanna.

3.

Gör samtidigt såsen i en kastrull. Börja med att skala och hacka löken. Fräs den sedan i olja tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, tillsätt curry och sambal oelek. Rör i grädde och vatten. Låt puttra ett par minuter. Dra av från plattan och rör i jordnötter. Mixa sedan med stavmixer. Späd eventuellt såsen med mer vatten.

4.

Häll såsen över kycklingen.

5.

Skriva champinjonerna tunt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Skiva i fina månar. Rör samman soja och sweet chili och häll över grönsakerna. Låt marinera tills riset är klart. 



Servera och njut!



Inga kommentarer: