16.10.16

Färsgratäng med gurksallad och picklad rödlök






Lite missvisande titel på den här rätten, men icke desto mindre än supergod rätt. Lite som en grekisk moussaka, fast mer lättlagad. Och kanske lite nyttigare. Känns lite nyttigare i alla fall.


(Recept och bild från citygrossmatkasse)


4 port.

200 g potatis
500 g rödbetor
2 msk raps/matolja
1 tsk flingsalt

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 600 g blandfärs
1 tsk spiskummin
1 krm kanel
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 förpackning krossad tomat


1 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
1 rödlök
0,5 gurka
0,5 huvud blomkål


1.

Sätt ugnen på 225 grader.

2.

Skala och klyfta potatis och rödbetor. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.

3.

Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Stek lök, pressad vitlök och färs. Krydda med spiskummin, kanel, sambal oelek, salt och peppar.

4.

Häll över de krossade tomaterna. Låt puttra i några minuter. 

5.

Rör samman vinäger och socker. Strimla rödlöken och lägg i lagen tillsammans med den hackade gurkan och blomkålen. 


6.

Varva rotsaker och färs i lager i en form innan servering. 


Njut! 



Inga kommentarer: