2.9.16

Panerad spätta med mexikanskt ris och avokadoröra




Lite otippad kombination men faktiskt supergott. 

(Recept och bild från citygross.se)





Gör så här:

1.

Börja med riset. 
Ska och finhacka löken.
Fräs löken i olja i en gryta.
Tillsätt ris, tomatpuré, salt, paprikapulver, spiskummin och vatten.
Sjud tills all vätska kokat bort.


2.

Gör avokadoröran.
Skala, kärna ur och tärna avokadon.
Tärna tomat, skala och finhacka löken. 
Blanda avokado, tomat och lök i en skål och smaksätt med sambal oelek och salt. Rör i yoghurt.


3.
Ta fram 2 djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena och blanda salt, peppar och ströbröd i den andra.
Doppa spättan först i ägget och sen i ströbrödet. 
Stek gyllene i olja och smör. 


Servera och njut en överraskande smakkombination. Lite för starkt för åttaåringen, men fjortonåringen åt med god aptit. 



Inga kommentarer: