1.3.15

Pizza med salami och oliver

 
 
Hur många recept behöver man egentligen på pizza? Har man bara ett degrecept så är det väl bara slänga på vad man vill? Ja, fast ibland är det bra att få lite ny inspiration. Och det här pizzareceptet var riktigt riktigt gott. Tunn Milanosalami var kanongott. Och oliverna! Så gott!
 
Som vanligt kör jag en vuxensida (fyllning enligt receptet nedan) och en barnsida när jag gör hemmagjord pizza. Barnen vill bara ha tomatsås, salami och ost. Absolut inte lök och paprika. Eller oliver. 
 
Det var helt klart värt besväret, som faktiskt inte alls var nåt besvär, att göra egen tomatsås. Har du tid, låt den stå och puttra en bra stund, innan du breder ut den på pizzadegen.
 
Receptet kommer från citygrossmatkasse.
 
4 port.
 
Sås:
1 pkt krossad tomat
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 nypa socker
 
Pizzadeg:
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 - 2,5 dl vatten
3 msk olivolja
 
Fyllning:
1 röd paprika
0,5 röd lök
1 pkt salami Milano
1 burk gröna oliver
1 pkt riven ost
 
Sallad:
400 g vitkål
0,5 rödlök
2 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk honung
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
 
 
Gör så här:
 
1.
 
Sätt ugnen på 250 grader.
 
2.
 
Gör tomatsåsen. Häll krossad tomat i en gryta. Skala och pressa i vitlök. Häll i tomatpuré och krydda med oregano, salt, svartpeppar och en nypa socker. Låt såsen sjuda tills det är dags att lägga ihop pizzan.
 
3.
 
Strimla paprikan och hela löken.
 
4.
 
Gör pizzadegen. Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och olja. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen så att den blir stor som en plåt. Smörj plåten med lite olivolja och lägg på degen.
 
5.
 
Lägg på topping på pizzan, börja med tomatsåsen, sen salami, paprika, oliver och hälften av löken. Toppa med ost. Grädda i ugn ca 10 minuter.
 
6.
 
Gör pizzasallad. Strimla kålen och lägg den i en skål. Lägg i löken och häll på vinäger, olja och honung. Krydda med salt, peppar, oregano och basilika.
 
7.
 
Servera pizzan toppad med oregano.
 
 

Inga kommentarer: