5.4.14

Räkor med asiatisk touch



Himmel så gott! Så enkelt och så supersmarrigt! Uppskattades även av tolvåringen.


4 portioner nudlar
ca 4 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk mat/rapsolja
2,5 matlagningsgrädde
1-2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1-2 krm sambal oelek
2 burkar skalade räkor
70 g spenat

Så här gör du


1.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. 


2.

Skala och riv ingefäran och vitlöken, fräs i olja i en gryta. Häll i grädde och koka ihop i ca 5 min. Krydda med salt, peppar och sambal oelek.


3.

Häll av lagen från räkorna och låt dem rinna av. Lägg i räkorna i såsen och vänd i hälften av spenaten. Servera med färsk spenat.



Tips Ta inte med det trådiga på den rivna ingefäran.


(bild och recept från citygrossmatkasse)




Inga kommentarer: