Kyckling och rostad klyftpotatis
1 plastpåse
Ca 900 g kycklingben
Marinad:
0,5 dl ketchup
2 msk kinesisk soja
0,25 vitlök
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
2 krm grovmalen svartpeppar
Ca 800 gram potatis
1,5 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Häll ketchup, soja, pressad vitlök, sambal oelek, olivolja och svartpeppar i en plastpåse. Lägg i kycklingen och se till att all kyckling täcks av marinad.
- Skala eller tvätta endast av potatisen och klyfta den. Lägg potatisen på en plåt, ringla över olja och salta. Lägg kycklingen runt potatisen, sänk värmen på ugnen till 225 grader och laga allt i ca 30 min.
Coleslaw
1 morot
200 g vitkål
1 dl crème fraiche
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1,5-2 msk sweet chili
Så här gör du
Skala moroten och strimla den fint. Strimla även vitkålen. Lägg allt i en skål och rör i crème fraiche, salt, svartpeppar och sweet chili.
(recept från citygrossmatkasse)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar