4.2.12

Klassisk kålpudding

1 kålhuvud à 1 3/4 kg
2 msk matfett
salt och peppar
2 msk sirap
600 g blandfärs
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 175°C.

2.
Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.

3.
Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C. Servera med potatis och lingonsylt.

(recept från ica.se)

Inga kommentarer: