11.1.12

Stekt sej/torsk med kräfttsatsiki


4 port.

400 g sej eller torsk
1/2 dl vetemjöl
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
900 g potatis

Kräfttsatsiki:
1/2 gurka
1/2 tsk salt
170 g kräftstjärtar i lake
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar

1.
Tina fisken.

2.
Kräfttsatsiki: Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa ur gurksaften, blanda gurkan med kräftor, matyoghurt, pressad vitlök och peppar.

3.
Koka potatisen.

4.
Skär fisken i bitar och torka den torr med hushållspapper. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar och vänd den i mjölet. Stek den i matfettet 3-4 min på varje sida.

(Recept från icas billigaveckomatsedel)

Kräfttsatsikin var himmelsk!

1 kommentar:

Gottegrisen sa...

Det här receptet skulle jag ju precis söka efter på ica.se. En kompis som prenumererar på ICAs billiga matkasse rekommenderade det. Nu behöver jag inte söka :o)

Trevlig helg!!

//Linda