13.12.11

Kantarellrisotto

Himmel, vad gott! Till och med godkänd av nioåringen som inte gillar svamp.






4 port.


1.1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 msk vitvinvinäger

1 gul lök, finhackad
1 burk kantareller
4 dl avorioris
100 g grana padano-ost
svartpeppar



1.

Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar och vinäger. Sänk värmen och varmhåll buljongen på plattan.


2.

Finhacka löken. Häll av kantarellerna. Hetta upp lite olja i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och svamp tills löken är genomskinlig. Tillsätt riset och låt riset bli glansigt.


3.

Sänk värmen och späd riset med lite varm buljong ca 1,5 dl i taget och rör då och då. När det kokat in, tillsätt ytterligare buljong och fortsätt på samma sätt tills all buljong är slut. Det tar ca 20 minuter.

4.

Rör ner osten i den färdiga risotton och smaka av med svartpeppar.


Så gott - och mättande - att man inte behöver något annat till. Mmm... Verkligen värt rörandet. Jag lovar!



(recept från linasmatkasse.se)



Inga kommentarer: