24.7.11

Grillad lax med chutney


4 port
4 bitar laxfilé med skinnet kvar, ca 600 g
1 tsk salt
2 små lime
4 färska gula lökar
2 paprikor
2 msk Arla® smör-&rapsolja

Chutneysmör:
2 msk stark mango chutney
2 msk Arla® smör-&rapsolja

3 dl Kelda® Mild citronsås

Gör så här
Salta laxen. Dela lime och lök i halvor. Kärna ur paprikan och skär den i stora bitar. Pensla fisk och grönsaker med smör-&rapsolja. Grilla laxen med köttsidan ned ca 1 min över glöden. Vänd och grilla med skinnsidan ned 6-7 min. Grilla samtidigt grönsakerna på båda sidor och limen med snittytan ned. Värm såsen under omrörning. Rör ihop mango chutney och smör-&rapsolja. Bred mangosmöret på laxen och servera med grönsaker, lime, sås och bulgur.

(bild och recept från arla.se)

Inga kommentarer: