22.6.11

Saint Agur pasta

4 pers:

Saint Agur (Roquefort), en redig bit
3dl matlagningsgrädde
1dl créme fraiche
3 pkt bacon
Vitlök, en klyfta
Valnötter, en påse
Socker
Svartpeppar
Färsk äggpasta

Skär baconet i små bitar och stek i stekpanna. Se till att varje bit får stekyta så blir det godast. Torka då och då ur fettet ur stekpannan så att baconet blir lite torrt och knaprigt men ändå behåller en mjukhet. Smula ner Saint Agur-osten i en kastrull och tillsätt all matlagningsgrädde. Tillsätt (när detta värmts upp utan att koka hårt), créme fraichen, en liten bit av en vitlöksklyfta och strö en aning socker över. Låt värmas upp och rör om så att konsistensen känns fin. Häll detta i en såskaraff. Hacka mycket valnötter i både små och lite större bitar, häll i en skål. Koka upp pastavatten och släng i den färska pastan. Servera pastan med såsen och sprinkla det knaperstekta baconet över och garnera med en stor skopa hackade valnötter. Pudra över lite svartpeppar.

(Receptet kommer härifrån)

Inga kommentarer: