
Ingredienser Kakbotten
15 st digestivekex 
75 g smör eller margarin 
Fyllning 
4 st gelatinblad 
2 st ägg 
400 g philadelphiaost 
2 dl crème fraiche 
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
1 st citron, rivet skal och saft 
 Glasyr 
 st gelatinblad 
1 msk socker 
4 msk vatten 
4 st passionsfrukter 
 Gör så här 
 Botten 
1. 
Krossa kexen fint. 
2. 
Smält smöret. 
3. 
Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. 
4. 
Ställ i kylen. 
Fyllning 
5. 
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. 
6. 
Dela äggen i gulor och vitor. 
7. 
Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. 
8. 
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. 
9. 
Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. 
10. 
Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. 
11. 
Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. 
12. 
Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme. 
Glasyr 
13. 
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. 
14. 
Hetta upp socker och vatten i en kastrull. 
15. 
Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen. 
16. 
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. 
17. 
Låt svalna. 
18. 
Häll över fyllningen på kakan försiktigt.
19. Låt stelna i kyl i minst en timme. 
 
(originalreceptet finns här)
 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar