31.1.11

Örtig provencalsk gryta med frisk apelsin


125 g schalottenlök
300 g morötter
600 g tärnad rostbiff
1/2 tsk salt
1 tsk torkad timjan eller provencalska örter
2 msk tomatpuré
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1 msk honung
1 apelsin

persilja

Bulgur

Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i slantar. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna eller stekgryta. Bryn rostbiffen, gärna i omgångar. Krydda med salt, timjan, tomatpuré och svartpeppar.

Tillsätt sedan lök, morötter och pressa ner vitlöksklyftorna. Slå på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt koka i 20 minuter. Smaka av med honung.

Koka önskad mängd bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

Finriv skalet av apelsinen. Skala apelsinen och skär den i bitar. Toppa grytan med rivet skal och bitar av apelsin och strö över persilja.

Servera med bulgur.

(recept från linasmatkasse.se)

Inga kommentarer: