"Mmmm...! Mmmmm...!" lät det vid matbordet. Den här var poppis! Sonen som inte är överdrivet glad för äppelkakor tyckte det var supergott.
24 st 
150 g smör 
1 dl strösocker 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 krm salt 
100 g mandelmassa 
1 dl flagad mandel 
Fyllning: 
äpplen 
1 msk vaniljsocker 
Ugn: 175 grader 
 1. 
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, mjöl blandat med bakpulver och salt. Riv mandelmassan och arbeta ihop till en deg. 
 2. 
Fördela hälften av degen i mazarinformar av papper. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. 
 3. 
Blanda med vaniljsocker och lägg i formarna. Strö över resten av degen och toppa med mandelspån.
4.
Grädda i 15 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar