1 ägg 
125 g smör
1,5 dl socker 
1,5 dl vetemjöl 
2 st äpplen 
1 msk kanel 
3 msk socker 
50 g nötter eller sötmandel 
 glass eller vispgrädde till servering 
 1. 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 2. 
Smält smöret i en kastrull och blanda det sedan i en bunke med smör, ägg, socker och mjöl. Rör någon minut. 
 3. 
Häll smetten i ugnssäker form, till exempel en pajform. 
 4. 
Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor. 
 5. 
Täck smeten med äppelklyftorna.
6. 
Hacka nötterna och strö över smeten med lite kanel och socker. 
7. 
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
8.
Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde. 
Smarrig, seg äppelkaka. Supergod!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar