2 limpor 
1 liter filmjölk 
3 dl mörk sirap 
3/4 dl apelsinmarmelad 
1/2 dl brödkrydda 
13 dl rågsikt 
4 dl grahamsmjöl 
1 msk bakpulver 
2 msk bikarbonat 
1 msk salt 
Gör så här 
1. 
Sätt ugnen på 175°C. 
2. 
Blanda ihop alla ingredienser förutom bakpulver och bikarbonat. 
3. 
Blanda degen slät, ev i degblandare i ca 5 minuter. Rör i bakpulver och bikarbonat. Fortsätt blanda. 
4. 
Häll degen i 2 brödformar klädda med bakplåtspapper. Grädda bröden ca 70 minuter. 
5. 
Lägg ev över aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Känn med en sticka att bröden är klara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar