22.6.09

Grindalimpa





2 limpor 



1 liter filmjölk 
3 dl mörk sirap 
3/4 dl apelsinmarmelad 
1/2 dl brödkrydda 
13 dl rågsikt 
4 dl grahamsmjöl 
1 msk bakpulver 
2 msk bikarbonat 
1 msk salt 


Gör så här 

1. 

Sätt ugnen på 175°C. 

2. 

Blanda ihop alla ingredienser förutom bakpulver och bikarbonat. 

3. 

Blanda degen slät, ev i degblandare i ca 5 minuter. Rör i bakpulver och bikarbonat. Fortsätt blanda. 

4. 

Häll degen i 2 brödformar klädda med bakplåtspapper. Grädda bröden ca 70 minuter. 

5. 

Lägg ev över aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Känn med en sticka att bröden är klara.



Inga kommentarer: