27.3.09

Mustig kycklinggryta

4 pers

ca 600 g kycklinglårfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 1/2 - 2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena (majsstärkelse)
ev. en skvätt kinesisk soja

1.

Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka lök och vitlök.

2.

Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.

3.

Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.

4.

Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.

5.

Servera kycklingen med ris.

Alternativ: franska örter istället för persilja. Lägg till champinjoner i klyftor eller bitar.

Inga kommentarer: