7.2.09

Mörrumsgryta

Mild och god - och barnvänlig - laxgryta.

4 pers

400 g laxfilé
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
fint rivet skal från 1 citron
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 msk maizena majsstärkelse utrört i 2 msk vatten
salt, vitpeppar
1 knippe dill

kokt potatis, ris eller pasta

1.
Skala och hacka löken fint. Skala och riv moroten grovt.

2.
Hetta upp en kastrull med smöret och lägg i lök, morötter och citronskal. Låt det fräsa utan att ta färg.

3.
Häll på vatten och smula i en fiskbuljongtärning. Häll i vinäger och grädde. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter.

4.
Red av såsen med maizenavattnet. Smaka av med salt och peppar.

5.
Finhacka dillen. Skär laxen i cm-stora kuber och vänd försiktigt ner dem tillsammans med dillen i såsen. Låt småputtra i 5 minuter och servera grytan med nykokt potatis, ris eller pasta.

Inga kommentarer: