29.12.09

Leilas Frukostscones


71/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
ägg till pensling, mandelspån och råsocker


1. 

Sätt ugnen på 250 grader.

2.

Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke

3. 

Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna

4. 

Vispa samman ägg och mjölk

5. 

Blanda ihop allt till en deg.

6. 

I originalreceptet står att man ska platta ut till ca 3 cm tjock deg, skära trekantiga bitar eller stansa ut ringar. Jag gör som min svägerska och lägger i muffinsbleck.

7.

Pensla med ägg och strö ev. över lite råsocker och mandelspån.

8.

Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 10 min.


Alternativ:

Värm mjölken tillsammans med ett kuvert saffran, låt svalna innan det vispas samman med ägget.



3 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Men var är receptet då? Nu när jag äntligen hittade något som jag orkar tillaga... ;)

♥ mamman i huset ♥ sa...

Tack! :)

bagerskan sa...

Gott Nytt Tårt-År!
Kram Karin