71/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
ägg till pensling, mandelspån och råsocker
1.
Sätt ugnen på 250 grader.
2.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke
3.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna
4.
Vispa samman ägg och mjölk
5.
Blanda ihop allt till en deg.
6.
I originalreceptet står att man ska platta ut till ca 3 cm tjock deg, skära trekantiga bitar eller stansa ut ringar. Jag gör som min svägerska och lägger i muffinsbleck.
7.
Pensla med ägg och strö ev. över lite råsocker och mandelspån.
8.
Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 10 min.
Alternativ:
Värm mjölken tillsammans med ett kuvert saffran, låt svalna innan det vispas samman med ägget.
3 kommentarer:
Men var är receptet då? Nu när jag äntligen hittade något som jag orkar tillaga... ;)
Tack! :)
Gott Nytt Tårt-År!
Kram Karin
Skicka en kommentar