4 pers
3 dl bulgur
6 dl grönsaksbuljong
2 avocador
150 g fetaost
1 gurka
1 rödlök
1 kruka gräslök
salt, svartpeppar
Vinägrett
3 msk rödbinsvinäger
svartpeppar
1/2 tsk salt
1 dl olivolja
1.
Vinägrett: Häll vinägern i en skål. Peppra. salta och rör om så att salter löser sig. Tillsätt olivolja och vispa ordentligt.
2.
Koka bulgurn i buljongen enligt anvisningar på paketet. Dela, skala och tärna avokadorna. skär osten i grova bitar. Blanda bulgur, avokado och ost.
3.
Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skiva ganska tunt. Hacka löken och skär gräslöken fint. Blanda vinägretten med lök och gurka. Rör till sist ihop allt med buljurn. Smaka av med salt och svartpeppar.
Jag har testat att byta ut rödvinsvinäger mot balsamvinäger, rödlök mot gul lök och hoppat över gräslöken. Smakade supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar