4.9.10

Äppelpaj med kokos och björnbär


6 port


4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
2 dl kokos

Fyllning:
4 äpplen
1 dl frysta björnbär

1.
Blanda mjöl, socker och smör till en smulig deg. Blanda 1/3 av degen med kokos och låt den stå kallt.

2.
Arbeta ihop resten av degen och tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.

3.
Tvätta, dela och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och lägg i formen. Strö på björnbär och till sist smuldegen. Grädda i 30 minuter.

Servera med vaniljsås.

Nästa gång tror jag att jag testar utan kokos. Eftersom den var så god, så kan jag tänka att den blir god även utan kokos. ;-)

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Varför utan kokos? Smakade inte det bra? Jag äääääälskar kokos och tycker att allt blir godare med kokos. Måste nog testa den här pajen MED kokos.

Kram!