3.9.10

Sensommar-crostini

Beräknat för 6 portioner

1 st stor surdegsbaguette eller ciabatta

300 g blandad, färsk svamp i bitar
2 st paprikor, i bitar
2 st vitlöksklyftor, rivna
2 msk balsamvinäger
1 dl bladpersilja, hackad
olivolja till stekning

100 g fetaost
50 g naturell färskost
2 msk flytande honung
salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva brödet i ca 1 cm tjocka skivor, gärna på diagonalen. Lägg på plåt, ringla över lite olja och rosta gyllene ca 5 minuter. Fräs svampen i lite olja tills all vätska kokat in. Tillsätt paprika och vitlök, fräs hastigt. Häll på balsamvinäger och koka upp. Smaka av med persilja och salt. Blanda ostarna, bred röran på brödet, lägg på svamp och ringla över lite honung.

(Recept från svts Gokväll)

Svampröran är god även som tillbehör till en kötträtt.

Inga kommentarer: