3.9.10

Äppelformar

"Mmmm...! Mmmmm...!" lät det vid matbordet. Den här var poppis! Sonen som inte är överdrivet glad för äppelkakor tyckte det var supergott.


24 st

150 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g mandelmassa
1 dl flagad mandel

Fyllning:
äpplen
1 msk vaniljsocker

Ugn: 175 grader

1.
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, mjöl blandat med bakpulver och salt. Riv mandelmassan och arbeta ihop till en deg.

2.
Fördela hälften av degen i mazarinformar av papper. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.

3.
Blanda med vaniljsocker och lägg i formarna. Strö över resten av degen och toppa med mandelspån. Grädda i 15 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

Inga kommentarer: