3.9.10

Äppelformar



"Mmmm...! Mmmmm...!" lät det vid matbordet. Den här var poppis! Sonen som inte är överdrivet glad för äppelkakor tyckte det var supergott.


24 st 

150 g smör 
1 dl strösocker 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 krm salt 
100 g mandelmassa 
1 dl flagad mandel 

Fyllning: 
äpplen 
1 msk vaniljsocker 


Ugn: 175 grader 


 1. 

Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, mjöl blandat med bakpulver och salt. Riv mandelmassan och arbeta ihop till en deg. 


 2. 

Fördela hälften av degen i mazarinformar av papper. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. 


 3. 

Blanda med vaniljsocker och lägg i formarna. Strö över resten av degen och toppa med mandelspån.


4.

Grädda i 15 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.



Inga kommentarer: