"Mmmm...! Mmmmm...!" lät det vid matbordet. Den här var poppis! Sonen som inte är överdrivet glad för äppelkakor tyckte det var supergott.
24 st
150 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g mandelmassa
1 dl flagad mandel
Fyllning:
äpplen
1 msk vaniljsocker
Ugn: 175 grader
1.
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, mjöl blandat med bakpulver och salt. Riv mandelmassan och arbeta ihop till en deg.
2.
Fördela hälften av degen i mazarinformar av papper. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
3.
Blanda med vaniljsocker och lägg i formarna. Strö över resten av degen och toppa med mandelspån.
4.
Grädda i 15 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar