17.9.10

Kanelkrydddade köttfärsspett med ratatouille


Ett recept från Ica. Smakar lite Grekland. Klyftpotatis och tsaktsiki är inte dumt till.

4 port.

Ratatouille

1 rödlök
1 gul lök
200 g zucchini
2 paprikor (gärna i olika färger)
500 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger

Köttfärsspett

1/2 gul lök
400 g blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk sambal oelek
1 tsk kanel (eller spiskummin)
salt och peppar
olivolja
margarin

Gör så här

Ratatouille

Skala och grovhacka rödlök och gul lök. Skär zucchini i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikor i bitar. Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna i 2 msk olivolja ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och 1 tsk salt. Låt ratatouillen småkoka i 10 minuter. Krydda med oregano, timjan och balsamvinäger.

Köttfärsspett

Skala och finhacka gul lök. Blanda blandfärs med lök, pressad vitlöksklyfta, ägg, sambal oelek, kanel, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 8 avlånga »korvar« och trä upp dem på grillspett. Stek spetten runt om i 1 msk margarin i en stek-/grillpanna 8–10 minuter. Servera med ratatouillen.

Inga kommentarer: