24.2.10

Annas goda "Ruths bröd"



Hittade det här receptet på Annas fina blogg och brödet fick toppbetyg av familjens sjuåring; "Superdupergott". Vi åt det naturligtvis nygräddat och varmt. 



1 dl grovt hackade nötter o frön (t ex solrosfrön o hasselnötter) 
1 dl linfrön 
1 dl russin 
2 dl havregryn 
5 dl vetemjöl 
2 tsk bikarbonat 
1 nypa salt 
1 rivet äpple eller 1 riven morot 
3 msk honung 
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk 
ev solrosfrön till garnering 


Gör så här:


Blanda alla ingredienser i en bunke ordentligt. Degen blir väldigt lös o kladdig. 

Strö eventuellt över solrosfrön innan du gräddar. 

Grädda 60-80 minuter i 175°C.



1 kommentar:

Anna sa...

TACK SNÄLLA!!! Va glad jag blir!! Kul med den feedbacken o att sjuåringen också tyckte det var gott. Jag blir bara glad att du länkat! Ha en skön kväll! Kram Anna