Snabbvariant av kalops. Perfekt snabblagad vardagsmat som tilltalade hela familjen.
4 port.
500 g lövbiff
2 morötter
1 purjolök
ca 2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
8 kryddpepparkorn
4 lagerblad
1 tsk kinesisk soja
4 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
Till servering:
kokt potatis och inlagda rödbetor
1.
Skär köttet i strimlor. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken.
2.
Bryn köttet i smör i en stor stekpanna. Rör i mjölet och tillsätt morötter, purjolök, kryddor, soja och fond.
3.
Koka grytan under lock ca 10 minuter. Smaka av om det behövs mer salt.
(Receptet kommer från Aftonbladets bilaga Leva&Bo)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar