Hittade det här receptet på Annas fina blogg och brödet fick toppbetyg av familjens sjuåring; "Superdupergott". Vi åt det naturligtvis nygräddat och varmt.
1 dl grovt hackade nötter o frön (t ex solrosfrön o hasselnötter)
1 dl linfrön
1 dl russin
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 rivet äpple eller 1 riven morot
3 msk honung
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
ev solrosfrön till garnering
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke ordentligt. Degen blir väldigt lös o kladdig.
Strö eventuellt över solrosfrön innan du gräddar.
Grädda 60-80 minuter i 175°C.
1 kommentar:
TACK SNÄLLA!!! Va glad jag blir!! Kul med den feedbacken o att sjuåringen också tyckte det var gott. Jag blir bara glad att du länkat! Ha en skön kväll! Kram Anna
Skicka en kommentar