24.2.10

Annas goda "Ruths bröd"


Hittade det här receptet på Annas fina blogg och brödet fick toppbetyg av familjens sjuåring; "Superdupergott". Vi åt det naturligtvis nygräddat och varmt.

1 dl grovt hackade nötter o frön (t ex solrosfrön o hasselnötter)
1 dl linfrön
1 dl russin
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 rivet äpple eller 1 riven morot
3 msk honung
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
ev solrosfrön till garnering


Blanda alla ingredienser i en bunke ordentligt. Degen blir väldigt lös o kladdig. Strö eventuellt över solrosfrön innan du gräddar. Grädda 60-80 minuter i 175°C.

1 kommentar:

Anna sa...

TACK SNÄLLA!!! Va glad jag blir!! Kul med den feedbacken o att sjuåringen också tyckte det var gott. Jag blir bara glad att du länkat! Ha en skön kväll! Kram Anna