6.7.24

Indisk färsgryta med kokosmjölk


(bild- och receptkälla)


500 g nötfärs
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
0.5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk garam masala
0,5 tsk curry
0,5 tsk malen gurkmeja
1 tsk salt
2 msk tomatpuré
1 msk smör
2 tomater, grovhackade
2 dl grönsaksbuljong
400 ml kokosgrädde
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna (a 420 g) 

Tillbehör;

4 port kokt ris
färsk koriander
yoghurt


Gör så här:

1. 

Fräs färsen i olja i en gryta tills den fått fin färg.


2,

Skala och finhacka lök och vitlök. Gå i med lök och vitlök i stekpanna, fräs ca 3 min.


3.

Tillsätt spiskummin, garam masala, curry och gurkmeja samt salt.


4.

Rör ner tomatpurén och smöret, stek någon minut. Ha till sist i tomaterna, grönsaksbuljongen och kokosgrädden. Låt småkoka på medelvärme i 7-10 minuter.


5.

Tillsätt kikärtorna och koka ytterligare 3-4 minuter. 

Jag hade inga kikärtor hemma och saknade inget. Det blev supersmarrigt ändå. Tror jag eventuellt skippar det även nästa gång jag lagar efter detta receptet. 

 

6.

Toppa färsgrytan med färsk koriander och bjud med ris och yoghurt.


Inga kommentarer: