26.3.24

Laxbakelser

 


12 st

9 skivor formfranska 
300 g kallrökt lax
1 rödlök
1 dl majonäs
2 dl lättcremefraiche
flingsalt, peppar


Topping:
3 dl lättcremefraiche
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök


Garnering:
tomat, gurka, dill, rädisor... 


Gör så här:


1.

Finhacka lax och rödlök.

2.

Blanda lax med majonäs, cremefraiche, dill och rödlök. Smaka av med salt och peppar.

3.

Skär bort kanterna från brödet och  dela varje skiva i fyra delar. Till en bakelse gick det åt 3 delar. Lägg fyllning på två av skivorna till varje bakelse, toppa med den tredje brödskivan. 

4.

Topping: Blanda cremefraiche med finhackad dill och gräslök. Bred krämen jämnt runt alla bakelser och på toppen.

5.

Garnera med t ex en bit lax, gurkskiva, rädisskiva, dillvippa.


Originalreceptet var större bakelser (30 skivor bröd, en rundel per brödskiva) och de garnerades med stekt sparris. Jag gjorde mindre bakelser och serverade stekt sparris som tillbehör till bakelserna.



Inga kommentarer: