16.3.24

Indisk butter chicken

 




Himmelskt gott!


700 g kycklinglårfile eller kycklingfile
1 msk riven färsk ingefära
3 vitlöksklyftor, rivna
1 dl naturell yoghurt
1/2 citron, pressad juice
2 tsk garam masala
1 17" tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
1 tsk salt
1-2 msk olja


Sås:
1 burk krossade tomater a 400 g
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk tomatpure
50 g smör, smält
2 tsk garam masala
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt


Till servering:
Basmatiris
Persilja eller koriander
Naanbröd



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.

2.

Skala och riv ingefäran och vitlöken i yoghurten och rör ner ingefäran och kryddorna samt saltet.

3.

Blanda ner kyckling i yoghurten ordentligt. Ställ åt sidan.

4.

Ta fram en ugnssäker form och häll ner krossade tomater, grädde. Tillsätt tomatpure, smält smör samt kryddor. Rör om allt. Lägg ner kycklingen och tillaga mitt i ugnen ca 40-45 minuter. Kolla så att kycklingen är klar.

5.

Ta ut och toppa med bladpersilja eller koriander. Servera med ris och naanbröd och NJUT!



1 kommentar:

Gunsbet sa...

Uppskattar din expertis som lyser igenom i varje inlägg. Tack!