Oj så gott! Risonin var comfort food deluxe.
4 port.
1 liten ask champinjoner
3 klyftor vitlök
1 liten gul lök
2 msk rapsolja
3 dl risoni
2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten + 1 buljongtärning
1/2 citron
salt, svartpeppar
En näve babyspenat
Ev. färsk ört, t ex basilika eller persilja
4 st kycklinglårfilé eller kycklingfilé
ca 3 dl panko
2 ägg
någon dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
2 krm chiliflakes
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
svartpeppar
lite torkad oregano
rapsolja till stekning
Gör så här:
1.
Rör ihop panko med kryddorna till kycklingen.
Vispa ägg i en skål.
Vetemjöl i en tredje.
2.
Vänd i mjöl, ägg, panko.
3.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i ordentligt med olja tills den blivit klar och fått en krispig yta. Lägg i en form och ställ i ugnen på ca 80 grader för att hållas varm.
4.
Rengör svampen och skiva tunt.
5.
Hacka upp lök och vitlök.
6.
Stek svampen i en stekpanna tills den fått fin yta. Sänk sedan värmen, i med smör, lök och vitlök.
Stek mjukt och ha sen i risoni, vatten, grädde, buljong och kryddor.
7.
Koka ihop ca 10 minuter under omrörning och ha eventuellt i mer vatten om det skulle behövas.
8.
Avsluta med riven parmesan, citron och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
På slutet har du i spenat och låter det bara bli varmt.
9.
Servera med citron och kanske lite machésallad som du dressat runt i olivolja och citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar