19.2.23

Krämig svamprisoni och krispig kyckling

 




Oj så gott! Risonin var comfort food deluxe.



4 port.

1 liten ask champinjoner
3 klyftor vitlök
1 liten gul lök
2 msk rapsolja
3 dl risoni
2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten + 1 buljongtärning
1/2 citron
salt, svartpeppar
En näve babyspenat
Ev. färsk ört, t ex basilika eller persilja

4 st kycklinglårfilé eller kycklingfilé
ca 3 dl panko
2 ägg
någon dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
2 krm chiliflakes
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
svartpeppar
lite torkad oregano

rapsolja till stekning


Gör så här:


1.

Rör ihop panko med kryddorna till kycklingen. 

Vispa ägg i en skål. 

Vetemjöl i en tredje.


2.

Vänd i mjöl, ägg, panko. 


3.

Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i ordentligt med olja tills den blivit klar och fått en krispig yta. Lägg i en form och ställ i ugnen på ca 80 grader för att hållas varm.


4.

Rengör svampen och skiva tunt. 


5.

Hacka upp lök och vitlök. 


6.

Stek svampen i en stekpanna tills den fått fin yta. Sänk sedan värmen, i med smör, lök och vitlök. 

Stek mjukt och ha sen i risoni, vatten, grädde, buljong och kryddor.


7.

Koka ihop ca 10 minuter under omrörning och ha eventuellt i mer vatten om det skulle behövas. 


8.

Avsluta med riven parmesan, citron och smaka av med mer salt och peppar om det behövs. 

På slutet har du i spenat och låter det bara bli varmt. 


9.

Servera med citron och kanske lite machésallad som du dressat runt i olivolja och citron.




Inga kommentarer: