Gjorde om originalreceptet nedan genom att koka ris och lägga det i botten på en smord ugnsform och därpå grillad kyckling i bitar. Istället för creme fraiche testade jag med vispgrädde. Hade en 5 dl förpackning i kylen och använde den och utökade mängden ajvar till 2,5 dl. Suuupergott! Krämigt och gott. Comfort food. Eftersom jag hade färdiggrillad kyckling lätt jag gratängen bara stå 15 min i ugnen.
1 kg kycklinglårfilé
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
Ajvarsås:
2 dl lätt creme fraiche
1 1/2 dl ajvar relish
1 dl riven ost
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl panko
2 msk olja
2 msk fryst hackad persilja
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader
2.
Kyckling: Bryn kycklingen hastigt runtom i olja, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform.
3.
Ajvarsås: Blanda creme fraiche, ajvar relish, ost, vitlök, salt och peppar. Bred över kycklingen.
4.
Blanda panko med olja och persilja och strö över.
5.
Gratinera ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar