Supergott! Hela familjen åt med god aptit.
4 port.
Ca 500 g potatis
2 morötter
500 g kycklingfiléer
smör till stekning
2 dl lätt creme fraiche
1/2 dl vatten
2 tsk torkad dragon
1 tsk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
smaksätt med honung (ej med i originalreceptet)
Gör så här:
1.
Skala och koka potatisen.
2.
Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 7 min.
3.
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna.
4.
Vispa ihop creme fraiche, vatten, dragon, senap och smulad buljongtärning i en gryta. Lägga i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Smaka av med salt och peppar och lite flytande honung. Toppa med riven ost och persilja enligt originalreceptet. Jag hoppade ost och persilja.
5.
Servera med kokt potatis och morötter.
Svartvinbärsgelé var jättegott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar