100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3.
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt det smälta under omrörning.
4.
Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen.
Mortla kardemumman, vänd ner dem och mjölet i smeten. Häll den i formen.
Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan.
5.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 min.
6.
Lossa runt kakans kan med en kniv medan den fortfarande är varm.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt den bli ordentligt kall innan den serveras.
Så här blev min variant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar