4.7.22

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

 



100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl


Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 175 grader.


2.

Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.


3.

Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt det smälta under omrörning.


4.

Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. 
Mortla kardemumman, vänd ner dem och mjölet i smeten. Häll den i formen.
Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan.


5.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 min.


6.

Lossa runt kakans kan med en kniv medan den fortfarande är varm. 
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt den bli ordentligt kall innan den serveras. 






Så här blev min variant.



Inga kommentarer: