(bild- och receptkälla: hellofresh.se)
Supergott! Men du måste krydda med kanel (står inte i originalreceptet) för att få den rätta grekiska smaken!
2 st aubergine
2 pkt krossade tomater
1 st zucchini
1 pkt creme fraiche
2 st vitlöksklyftor
40 g finriven ost
8 g kycklingbuljong
2 st rödlökar
500 g nötfärs
8 g Medelhavets pärla-kryddning *
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk socker
kanel! - smaka dig fram
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft
2.
Ansa aubergrine, skär i 1 cm skivor, och placera på en plåt med bakplåtspapper.
3.
Blanda med en stor skvätt olivolja och krydda med salt.
4.
Rosta tills mjuk och lätt gyllene, 10-12 min, vänd efter halva tiden.
5.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
6.
Stek nötfärs i 3-4 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.
7.
Skär zucchini i 1 cm stora bitar.
8.
Tärna lök i 1 cm stora bitar. Pressa eller riv vitlök fint.
9.
Tillsätt lök och zucchini till stekpannan med nötfärs och stek tills mjuka, 3-4 min.
10.
Krydda med salt och peppar.
11.
Tillsätt vitlök, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong, och stek tills vitlök är väldoftande, 30 sek.
12.
Rör i krossade tomater, salt och socker och sjud i ytterligare 1 min.
13.
Överför hälften av nötfärsmixen till en ugnsform.
14.
Toppa med rostad aubergine och sen med resterande nötfärsmix.
15.
Bre på creme fraich och strö över riven hårdost.
16.
Gratinera till toppingen bubblar och osten är gyllene, 10-15 min.
Njut Grekland på hemmaplan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar