Förbered på kvällen och låt jäsa under natten, så har du ett fantastiskt gott bröd med knaprig skorpa dagen efter.
7 dl mjöl
0,5 tsk torrjäst
3,5 dl vatten
några nypor salt
Gör så här:
1.
Blanda mjölet i en bunke tillsammans med torrjästen och några nypor salt.
2.
Addera 3,5 dl vatten, plus eventuell smaksättning (hackade nötter, hackad rosmarin, ost...). Blanda ihop till en kladdig smet.
3.
Låt jäsa i rumstemperatur under plast i 12 till 18 timmar (perfekt att låta stå under natten).
4.
Nästa dag sätter du ugnen på 230 grader. Sätt in en gjutjärnskastrull i ugnen och låt den stå en halvtimme från det att ugnen kommit upp i 230 grader.
5.
Lägg degen på en bädd av mjöl. Lägg t ex på en handduk och rulla runt. Det är inte så noggrant.
6.
Ta försiktigt ut den väldigt varma kastrullen ur ugnen och lägg i degen när halvtimmen gått.
7.
Ställa tillbaka kastrullen med deg i i den varma ugnen och låt stå en halvtimme med lock på kastrullen. Öppna sedan ugnsluckan och ta bort locket och låt stå i ytterligare 15 min.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar