28.5.22

Fredriks segmjuka rabarbermuffins

 




ca 10 st


150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 dl hackad rabarber
0,5 dl hyvlad mandel
lite florsocker till servering


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Vispa smör och socker fluffigt i en bunke, tillsätt ett ägg i taget.


3.

Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i bunken och blanda samman till en ganska tjock smet.


4.

Ställ muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform, fyll ungefär 2/3 med smet och tryck ner lite rabarber i smeten och stör över hyvlad mandel.


5.

Baka mitt i ugnen ca 25 minuter. Muffinsen ska vara lite kladdig i miftten, det är det som gör den här muffinsen så god. 


6.

Låt muffinsen vila 10 muniter på plåten eller i  formen, ställ sedan på galler och låt svalna helt.


7.

Pudra muffinsen med florsocker vid servering.



Inga kommentarer: