24.4.22

Grekisk-inspirerad tortelloni

 



Grekland möter Italien och kärlek uppstår.



4 port.


600 g färsk tortelloni med ricotta och spenat
2 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
2 st röda paprikor
100 g spenat
80 g kalamataoliver
500 g körsbärstomater
oregano
bladpersilja
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g grekisk salladsost
1 pkt gräddfil


Gör så här:


1.

Koka upp vatten i en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Tillsätt pasta och koka upp under omrörning i 4-5 min tills al dente.

Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla ev över lite olivolja.

2.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skiva rödlök tunt.

Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skölj och grovhacka spenat.

Grovhacka spenat.

Grovhacka oliver.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka oregano och persilja.


3.

Blanda olivolja, salt, peppar, hälften av oreganon, hälften av persiljan och hälften av vitlöken i en skål.


4.

Tillsätt färdigkokt pasta, salladsost och grönsaker till skålen med vitlöksoljan.


5.

Smula ner resterande salladsost i en liten skål och blanda med gräddfil och resterande vitlök och oregano. Krydda med peppar.


6.

Lägg upp pasta och grönsaker i skålar. Skeda över ostdressing och garnera med persilja.



Inga kommentarer: