4 port
1 st jalapeno (jag skippade för att få det barnvänligt)
2 msk olivolja
500 g nötfärs
10 g tex-mexkrydda
2 pkt krossade tomater
2 pkt svarta bönor
8 g köttbuljong
1 dl vatten
1 pkt gräddfil
Srirachasås
100 g riven mozzarella (det glömde jag)
150 g tortillachips
Jag kryddade extra med en halv påse tacokrydda och lite tomatketchup
Gör så här:
1.
Skär hälften av jalapeno i tunna skivor och finhacka resten.
2.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, texmexkrydda, salt och peppar. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, ca 5-7 min.
3.
Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, svarta avsköljda bönor, köttbuljong, vatten, salt och peppar och rör om.
4.
Sjud chili utan lock tills tjocknad, ca 8-10 min. Stäng av värmen. Smaka av med salt och peppar.
5.
Lägg upp chili i skålar. Toppa med gräddfil och ringla över srirachadressing, mozzarella och skivad jalapeno. Servera med tortillachips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar