24.4.22

Chili con carne

 



4 port


1 st jalapeno (jag skippade för att få det barnvänligt)
2 msk olivolja
500 g nötfärs
10 g tex-mexkrydda
2 pkt krossade tomater
2 pkt svarta bönor
8 g köttbuljong
1 dl vatten
1 pkt gräddfil
Srirachasås
100 g riven mozzarella (det glömde jag)
150 g tortillachips


Jag kryddade extra med en halv påse tacokrydda och lite tomatketchup


Gör så här:


1.

Skär hälften av jalapeno i tunna skivor och finhacka resten. 


2.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, texmexkrydda, salt och peppar. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, ca 5-7 min.


3.

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, svarta avsköljda bönor, köttbuljong, vatten, salt och peppar och rör om.


4.

Sjud chili utan lock tills tjocknad, ca 8-10 min. Stäng av värmen. Smaka av med salt och peppar.


5.

Lägg upp chili i skålar. Toppa med gräddfil och ringla över srirachadressing, mozzarella och skivad jalapeno. Servera med tortillachips.


 

Inga kommentarer: