26.3.22

Spenat- och ricottafyld tortelloni

 



4 port.


400 g champinjoner
2 st gula lökar
1 st zucchini
3 st vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk olivolja
40 g hasselnötter
60 g spenat
400 ml matlagningsgrädde
8 g grönsaksbuljong
2 g chiliflakes
600 g tortelloni med ricotta och spenat
40 g finriven ost


Gör så här:


1,

Skär svamp och lök i tunna skivor.


2.

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.


3.

Finhacka eller pressa vitlök.


4.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.


5.

Smält smör med en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, svamp och en nypa salt i 3-4 min tills de börjar mjukna.

6.

Tillsätt zucchini och fräs ytterligare i 3-4 min.


7.

Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.


8.

Grovhacka hasselnötter.


9.

Skölj och grovhacka spenat.


10.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan, när grönsakerna har mjuknat. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar.


11.

Tillsätt tortelloni i kastrullen med kokande vatten, och koka i 4-5 min eller tills den är al dente.


12.

Häll av vattnet och tillsätt tortelloni till svampsåses tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt.


13.

Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar. Garnera med hasselnötter och resterande spenat.




Inga kommentarer: