18.1.22

Chokladfrosting till chokladbombstårta

 




Oj oj oj, vilken smarrig chokladbomb! Perfekt kalastårta eftersom den gör sig bäst om den förbereds i god tid, gärna två dagar i förväg. Är det kalas behöver man inte bry sig om att det sannolikt är en kaloribomb... Jag lovar, den är värd varenda extra kalori... Fast kanske inte för inte att tårtan i original kallas Black out chokladtårta... 

Jag fuskade och använde köpta chokladtårtbottnar. Då blir det ett supersnabblagat recept. I länken under bilden ingår receptet på tårtbottnar, om du hellre vill göra egna. Här nedan är receptet på fyllningen som du använder både i och utanför tårtan. 

Hoppa för allt i världen inte över saltet! Det var suuuuupergott och kittlade lite bak i munnen när du äter tårtan.

Tårtan vinner lite på att serveras med lite fluffig vispgrädde och några färska bär. Jag valde jordgubbar, men gissar att hallon eller amerikanska blåbär blir lika gott. 



Chokladfrosting


250 g rumsvarmt smör
150 g cremecheese
180 g florsocker (3 dl)
40 g kakao (1 dl)
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt



Gör så här:

1.

Vispa smöret vitt och fluffigt, i minst 3-4 minuter.


2.

Tillsätt övriga ingredienser och vispa i någon minut till.


3.

Bred sedan direkt ut frostingen emellan och runt kakan. 



PS. Förtydligande på bilden ovan: Det är tårtan som är liten och inte tårtfatet som är gigantiskt! 




Inga kommentarer: