Gott till glöggbuffé. Receptet är beräknat för 10 buffëportioner.
4 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 pkt saffran
150 g färskost
1 dl hackad dill
peppar
1/ 2 rödlök
1 1/2 dl riven parmesan
Till garnering:
Färsk grönkål
175 g kallrökt lax
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Pajdeg: Blanda smör och mjöl till en smulig deg, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
3.
Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ i kylskåpet ca 30 min. Förgrädda sen pajskalet i 10 min.
4.
Fyllning: Vispa samman ägg, mjölk, saffran, färskost, hackad dill och svartpeppar. Skala och skiva löken tunt och lägg i pajskalet. Strö över ost.
5.
Grädda strax under mitten i ugnen, ca 30 min. Garnera med laxsnurror och färsk grönkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar