27.12.21

Saffranspaj med färskost och rödlök





Gott till glöggbuffé. Receptet är beräknat för 10 buffëportioner.



4 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 pkt saffran
150 g färskost
1 dl hackad dill
peppar
1/ 2 rödlök
1 1/2 dl riven parmesan

Till garnering:
Färsk grönkål
175 g kallrökt lax



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Pajdeg: Blanda smör och mjöl till en smulig deg, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. 


3.

Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ i kylskåpet ca 30 min. Förgrädda sen pajskalet i 10 min.


4.

Fyllning: Vispa samman ägg, mjölk, saffran, färskost, hackad dill och svartpeppar. Skala och skiva löken tunt och lägg i pajskalet. Strö över ost.


5.

Grädda strax under mitten i ugnen, ca 30 min. Garnera med laxsnurror och färsk grönkål.



Inga kommentarer: