14.8.19

Indisk Palak Chicken


(bild- och receptkälla johansmat.se)



4 port.


800 g kycklingslårfilé
1/4 dl kycklingfond
140 g färsk spenat
5 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st röd chili
1 msk ingefära
1 tsk senapsfrön
3 tsk malen gurkmeja
2 tsk torkad malen koriander
4 tsk garam masala
4 dl grädde
1 msk flytande honung
smör
matolja
salt, svartpeppar

ris till 4 portioner
4 st naanbröd


Gör så här:


1.

Börja med att finhacka lök, vitlök, chili och finhacka eller riv ingefära med ett rivjärn.


2.

Lägg lök, vitlök, chili och ingefära i en gryta tillsammans med spenaten och stek på i smör och olja i en gryta i ca 5 minuter.


3.

Tillsätt senapsfrön, gurkmeja, garam masala, spiskummin och koriander. Stek i ytterligare några minuter.


4.

Häll på grädde och tillsätt honung och kycklinglårfilér och låt sjuda på mellanvärme tills kycklingen är färdig . Beräkna ca 30-40 minuter. Salta och peppra efter smak.



Servera med ris och naanbröd. 



Åhhhh så gott! En indisk favorit. 





Inga kommentarer: