(bild- och receptkälla johansmat.se)
4 port.
800 g kycklingslårfilé
1/4 dl kycklingfond
140 g färsk spenat
5 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st röd chili
1 msk ingefära
1 tsk senapsfrön
3 tsk malen gurkmeja
2 tsk torkad malen koriander
4 tsk garam masala
4 dl grädde
1 msk flytande honung
smör
matolja
salt, svartpeppar
ris till 4 portioner
4 st naanbröd
Gör så här:
1.
Börja med att finhacka lök, vitlök, chili och finhacka eller riv ingefära med ett rivjärn.
2.
Lägg lök, vitlök, chili och ingefära i en gryta tillsammans med spenaten och stek på i smör och olja i en gryta i ca 5 minuter.
3.
Tillsätt senapsfrön, gurkmeja, garam masala, spiskummin och koriander. Stek i ytterligare några minuter.
4.
Häll på grädde och tillsätt honung och kycklinglårfilér och låt sjuda på mellanvärme tills kycklingen är färdig . Beräkna ca 30-40 minuter. Salta och peppra efter smak.
Servera med ris och naanbröd.
Åhhhh så gott! En indisk favorit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar