(bild- och receptkälla alltommat.se)
6 port. som förrätt
300 g spagetti
3 vitlöksklyftor
1 kruka bladpersilja
1 kruka basilika
2 st röda chili
1 citron
4 msk pinjenötter
4 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
125 g parmesan
Gör så här:
1.
Koka upp vattnet till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persilja och basilika. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen i ljummet vatten och riv det yttre skalet. Pressa ut 3 msk saft.
2.
Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg.
3.
Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme ca 2 minuter. Se till att vitlöken inte bränns!
4.
Häll av den nykokta pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i pannan och tillsätt pinjenötter, örter, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Tillsätt kokvatten till önskad konsistens och vänd iho.
5.
Servera med riven eller hyvlad parmesan.
Mmm... comfort food!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar