14.8.19

Spagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötter


(bild- och receptkälla alltommat.se)



6 port. som förrätt



300 g spagetti
3 vitlöksklyftor
1 kruka bladpersilja
1 kruka basilika
2 st röda chili
1 citron
4 msk pinjenötter
4 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

125 g parmesan



Gör så här:


1.

Koka upp vattnet till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persilja och basilika. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen i ljummet vatten och riv det yttre skalet. Pressa ut 3 msk saft.


2.

Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg.


3.

Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme ca 2 minuter. Se till att vitlöken inte bränns!


4.

Häll av den nykokta pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i pannan och tillsätt pinjenötter, örter, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Tillsätt kokvatten till önskad konsistens och vänd iho.


5.

Servera med riven eller hyvlad parmesan.



Mmm... comfort food!







Inga kommentarer: