(receptkälla ica.se)
Kanelbullar är gott. Och kladdkaka är gott. Då kan det inte annat än bli riktigt gott om man kombinerar. Som i denna kaka. Som dessutom doftar himmelskt när den är färdigbakad. Ät den varm och det smakar dödbakad kanelbulle (mums). Eller ät den varm och den smakar kall kanelbullekladdkaka.
200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 krm salt
3 ägg
Garnering
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vanilj
pärlsocker
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
4.
Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte!).
5.
Häll smeten i formen.
6.
Garnering:
Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.
7.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar