28.7.19

Kanelbullekladdkaka


(receptkälla ica.se)



Kanelbullar är gott. Och kladdkaka är gott. Då kan det inte annat än bli riktigt gott om man kombinerar. Som i denna kaka. Som dessutom doftar himmelskt när den är färdigbakad. Ät den varm och det smakar dödbakad kanelbulle (mums). Eller ät den varm och den smakar kall kanelbullekladdkaka.



200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 krm salt
3 ägg


Garnering
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vanilj
pärlsocker


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.


3.

Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.


4.

Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte!).


5.

Häll smeten i formen.


6.

Garnering:
Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.


7.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler. 



Inga kommentarer: