(receptkälla middagsfrid.se)
Mmm... italiensk comfort food.
4 port.
250 g skogschampinjoner
200 g gul lök
150 g zucchini
3 msk smör
1 msk timjan
800 g gnocchi
50 g rödlök
250 g körsbärstomater
285 g svarta bönor
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk grönsaksbuljongpulver
35 g mangold
salt, svartpeppar
Gör så här:
1.
Hetta upp en stekpanna. Skär svamp i 2 cm stora bitar och stek på hög värme utan matfett i ca 5 minuter.
Hacka gul lök. Skär zucchini i 1 cm stora tärningar. Tillsätt löken, zucchinin och 1 msk smör i pannan. Stek 3 min.
Krydda med timjan, 1/2 tsk salt oh 2 krm svartpeppar. Lägg grönsakerna i en bunke.
2.
Smält 2 msk smör i stekpannan och fräs gnocchi på medelhög värme i 15 min. Rör om då och då.
3.
Hacka rödlök och tomater. Blanda med sköljda bönor och ringla över olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
4.
Blanda vispgrädde och buljongpulver (alt 1/2 tärning). Slå grädde över gnocchiin och låt den bli varm, ca 2 min.
5.
Skölj mangold, blanda med gnocchin och de stekta grönsakerna på ett fat. Servera med tomat- och löksalsan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar