14.7.19

Krämig gnocchi med skogschampinjoner och timjan


(receptkälla middagsfrid.se)


Mmm... italiensk comfort food.



4 port.


250 g skogschampinjoner
200 g gul lök
150 g zucchini
3 msk smör
1 msk timjan
800 g gnocchi

50 g rödlök
250 g körsbärstomater
285 g svarta bönor
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger


1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk grönsaksbuljongpulver

35 g mangold
salt, svartpeppar



Gör så här:

1.

Hetta upp en stekpanna. Skär svamp i 2 cm stora bitar och stek på hög värme utan matfett i ca 5 minuter. 

Hacka gul lök. Skär zucchini i 1 cm stora tärningar. Tillsätt löken, zucchinin och 1 msk smör i pannan. Stek 3 min.


Krydda med timjan, 1/2 tsk salt oh 2 krm svartpeppar. Lägg grönsakerna i en bunke.


2.

Smält 2 msk smör i stekpannan och fräs gnocchi på medelhög värme i 15 min. Rör om då och då.


3.

Hacka rödlök och tomater. Blanda med sköljda bönor och ringla över olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.


4.

Blanda vispgrädde och buljongpulver (alt 1/2 tärning). Slå grädde över gnocchiin och låt den bli varm, ca 2 min.


5.

Skölj mangold, blanda med gnocchin och de stekta grönsakerna på ett fat. Servera med tomat- och löksalsan. 







Inga kommentarer: