6.1.19

Thai-inspirerad kycklinggryta med kokosmjölk



(bild- och receptkälla alltommat.se)



4 port.


500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 dl gul lök, hackad
1 msk vitlök, finhackad
1 tsk ingefära, finhackad
2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
1 dl skivade vattenkastanjer (burk)
1 dl röd paprika, finhackad
2-4 msk sweet chilisås
4 dl kokosmjölk
1,5 msk kycklingfond
salt, svartpeppar
saften av 1 lime



Gör så här:


1.


Skär kycklingen i fina bitar och bryn i oljan och lägg sedan åt sidan.


2.

Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.


3.


Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.


4.


Låt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.


5.

Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan med nykokt ris.




Jag kryddade med en halv hackad chilifrukt och en halv tsk sambal oelek. Hade inga vattenkastanjer, men däremot en burk bambuskott. Suuupergott!




Inga kommentarer: